



British Society of Interventional Radiology

Advance Practice Course 2022

Course Programme

Date: 27th & 28th April 2022

Venue: Manchester Central Convention Complex

BSIR APC 2022 Faculty List

| | Name | Hospital |
|----|---|--|
| 1 | Oluwasola Ajayi | Russells Hall Hospital/ Sandwell & West Birmingham Hospitals |
| 2 | Stephen Butterfield | Manchester University NHS Foundation Trust |
| 3 | Jonathan Ghosh (Vascular Surgery) | Manchester University NHS Foundation Trust |
| 4 | Neil Gupta | University Hospitals Coventry & Warwickshire NHS Trust |
| 5 | James Harding | University Hospitals Coventry & Warwickshire NHS Trust |
| 6 | Martin Hennessy | The Queen Elizabeth Hopsital Glasgow |
| 7 | Nirmal Kakani | Manchester University NHS Foundation Trust |
| 8 | Narayan Karunanithy | Guy's and St Thomas' NHS Foundation Trust |
| 9 | Ram Kasthuri | The Queen Elizabeth Hopsital Glasgow |
| 10 | Ananth Krishnan | Manchester University NHS Foundation Trust |
| 11 | Raghuram Lakshminarayan | The Hull University Teaching Hospitals NHS Trust |
| 12 | Wing Yan Liu | University Hospitals Coventry & Warwickshire NHS Trust |
| 13 | Chloe Mortensen | Royal Sussex Country Hospital |
| 14 | Sapna Puppala | Leeds Teaching Hospitals NHS Trust |
| 15 | Mark Regi | Sheffield Teaching Hospital NHS Trust |
| 16 | Dare Seriki | Manchester University NHS Foundation Trust |
| 17 | Ferdinand Serracino-Inglott (Vascular Surgery) | Manchester University NHS Foundation Trust |
| 18 | Nadeem Shaida | Cambridge University Hospitals NHS Foundation Trust |
| 19 | Andrew Wigham | Oxford University Hospitals NHS Foundation Trust |

Course Programme

Day 1 Programme (27th April 2022)

| Time | DAY 1 Sessions | Learning objectives | Speaker | | | |
|---|---|--|-------------------------|--|--|--|
| 08:30-08:50 | Registration & Coffee | | | | | |
| 08:50-09:10 | Course introduction & housekeeping (20min) | | Nadeem/Winnie | | | |
| 09:10-09:30 | EVAR - Elective (20min) | Planning for difficult anatomy Considerations for different devices | Raghu Lakshminarayan | | | |
| 09:30-09:50 | EVAR - Rupture (20min) | Clinical assessement & patient selection Emergency team & theatre set up | Mark Regi | | | |
| 09:50-10:10 | EVAR - Endoleak (20min) | Imaging and patient selection Endovascular treatment options for endoleak | Nadeem Shaida | | | |
| 10:10-10:40 | TEVAR - Acute & subacute (30min) | Fundamental planning for TEVAR Patient selection & technical consideration | Sapna Puppala | | | |
| 10:40-11:00 | FEVAR - Planning (20min) | Fundamental planning for FEVAR Tips and tricks for success | Ananth Krishnan | | | |
| 11:00-11:20 | Coffee Break (20min) | | | | | |
| | Rooms set up & Candidates divides into small groups (15min) Group Red 1 Timetable as example | | | | | |
| 11:20-11:50 | Closure Device Workshop (15min) / Patient consultation (15min) [30min workshop + 5min transition] | | | | | |
| 11:55-12:25 Aortic MDT (30min) [30min workshop + 5min transition] | | | | | | |
| 12:30:-13:30 | Lunch (60min) | | | | | |
| 13:30-14:30 | EVAR/TEVAR Planning Workshop (60min) [60min workshop + 10min transition] | | | | | |
| 14:40-15:00 | Coffee Break (20min) | | | | | |
| 15:00-16:00 | Aortic Simulation Workshop (rotate through 4 stations - 15min each station) [60min workshop + 10min transition] | | | | | |
| 16:10-16:30 | Closing of Day 1 & Feedback (20min) | | | | | |

Day 2 Programme (28th April 2022)

| Time | DAY 2 Sessions (AM) | Learning objectives | Speaker | | | |
|-------------|--|---|-------------------------|--|--|--|
| 08:45-09:00 | 08:45-09:00 Registration & Coffee | | | | | |
| 09:00-09:15 | Carotic stenting (15min) | Patient selection & planning/ Techniques & pitfalls | Raghu Lakshminarayan | | | |
| 09:15-09:30 | Visceral arterial stenting (15min) | Patient selection & planning/ Tips and tricks for success | Ananth Krishnan | | | |
| 09:30-09:45 | Infrapopliteal angioplasty (15min) | Tips and tricks for success Perfusion software | James Harding | | | |
| 09:45-10:00 | SFA angioplasty (15min) | Clinical assessment & patient selection Techniques - break back/drug eluting/stenting | Stephen Butterfield | | | |
| 10:00-10:15 | Aorto-iliac occlusive disease (15min) | Patient selection, techniques, tips and tricks, treatment of complications | Sapna Puppala | | | |
| 10:15-10-30 | 0 Coffee Break | | | | | |
| 10:30–10:45 | Dialysis fistula (15min) | Clinical assessment & patient selection Thrombectomy devices, tips & tricks | Neil Gupta | | | |
| 10:45-11:00 | Difficult vascular access (15min) | Clinical consideration & patient selection Access options, tips & tricks | Ram Kasthuri | | | |
| 11:00-11:15 | Deep vein thrombosis (15min) | Clinical assessment, imaging & patient selection Techniques, devices, follow up | Andrew Wigham | | | |
| 11:15-11:30 | Pulmonary embolism (15min) | Clinical assessment, imaging & case selection Thrombectomy techniques, devices, complications | Narayan Karunanithy | | | |
| 11:30-11:45 | Rooms set up & Candidates divides into small groups (15min) Group A1 Timetable as example | | | | | |
| 11:45-12:45 | PVD Workshop 1 (15min) / PVD Workshop 2 (15min) / PVD Workshop 3 (15min) / Patient Consultation (15min) [60min workshop + 10min transition] | | | | | |
| 12:55-13:45 | Lunch (50min) | | | | | |
| 13:45-14:15 | PVD Round Table (30min) [30min workshop + 5min transition] | | | | | |
| 14:20-14:50 | Vascular Access Round Table (30min) [30min workshop + 5min transition] | | | | | |
| 14:55-15:55 | Venous Workshop (rotate through 4 stations - 15min in each station) [60min workshop + 10min transition] | | | | | |
| 16:05-16:30 | Closing of APC & Feedback (25min) | | | | | |